راهنمای خرید دوربین نظارتی

دوربین مداربسته یا نظارتی با استفاده از یک دستگاه رکوردر (ضبط‌کننده) به همراه یک صفحه نمایش فعالیت می‌کند. تمام تصاویر ضبط‌شده در صفحه نمایش قابل رویت هستند.

راهنمای خرید دوربین نظارتی

با توجه به افزایش سرقت و مسائل امنیتی که در بسیاری از محیط‌های کسب و کار، محل زندگی و … وجود دارد، استفاده از دوربین‌های نظارتی یا مداربسته به امری اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است. این دوربین‌ها علاوه‌بر ضبط تصاویر مختلف در پیشگیری از سرقت هم تاثیر زیادی دارند. در ادامه مطلب قصد داریم راهنمای خرید دوربین نظارتی را در اختیار شما قرار دهیم.

راهنمای خرید دوربین نظارتی؛ مروری کوتاه بر سازوکار دوربین‌های نظارتی

تقریبا همه ما دوربین‌هایی را بالای سر خود در مکان‌های مختلف مشاهده کرده‌ایم. این دوربین‌ها که با عنوان دوربین مداربسته هم شناخته می‌شوند، امروزه رواج زیادی پیدا کرده‌اند. دوربین مداربسته یا نظارتی با استفاده از یک دستگاه رکوردر (ضبط‌کننده) به همراه یک صفحه نمایش فعالیت می‌کند. تمام تصاویر ضبط‌شده در صفحه نمایش قابل رویت هستند.

دستگاه ضبط‌کننده این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا تصاویر ذخیره‌شده را مجددا بازبینی کنید. نکته جالب این است که صفحه نمایش دوربین مداربسته، مخصوص این کار است و نمی‌توان انتظار کارایی تلویزیون معمولی و عمومی را از آن داشت. این مانیتورها صرفا قابلیت پخش تصاویر ضبط‌شده توسط دوربین را دارند.

راهنمای خرید دوربین نظارتی

جنس، ابعاد،وزن و میزان شارژ

تمامی اجزای این محصول مثل تیغه‌ها و ظروف از فولاد مقاوم، مستحکم و ضدزنگ ساخته‌شده است و ابعاد آن 29 * 17.7 * 17.7 سانتی‌متر و وزن آن حدود 2 کیلوگرم است. حذف سیم‌ها باعث شده در هر مکانی از این محصول بتوان استفاده کرد.

این دستگاه مجهز به یک باتری قدرتمند است که به 4 ساعت زمان برای شارژشدن نیاز دارد. پس از یک‌بار شارژ کامل، می‌توان 1 ماه یا حدود 100 مرتبه از آن بدون نیاز به برق استفاده کرد.

راهنمای خرید دوربین نظارتی

با انواع دوربین‌های مداربسته آشنا شوید

هدف اصلی از نصب و استفاده دوربین‌های مداربسته یا نظارتی، افزایش امنیت و نظارت بر محیط موردنظر است. معمولا کسب و کارها، شرکت‌ها، کارخانه‌ها، مکان‌های استراتژیک و نظامی و … از این دوربین‌ها استفاده می‌کنند. قبل از انتخاب و خرید دوربین نظارتی، بهتر است ابتدا با انواع آنها آشنا شوید.

راهنمای خرید دوربین نظارتی

1. دوربین نظارتی آنالوگ

اولین نوع دوربین‌های نظارتی بودند و هنوز هم استفاده از آنها رایج است. این نوع دوربین‌ها معمولا قابلیت ذخیره‌سازی فیلم‌ها را ندارند. به طور کلی دوربین‌های نظارتی آنالوگ عملکرد ساده و ابتدایی دارند.

2. دوربین نظارتی سیمی

در این نوع دوربین‌های مداربسته از کابل برای انتقال تصاویر استفاده می‌شود. البته کارایی این دوربین‌ها تا دامنه 300 متری است و وقتی دامنه بیشتر از این مسافت می‌شود، سیگنال ضعیف خواهد شد. برای جبران این ضعف، می‌توان از انواع سوئیچ، تقویت‌کننده سیگنال و کابل شبکه استفاده کرد. دوربین‌های سیمی را می‌توان به صورت همزمان به یک صفحه نمایش واحد متصل کرد.

3. دوربین نظارتی آی پی

دروبین‌های آی پی شباهت زیادی از نظر عملکرد به دوربین‌های آنالوگ دارند. با این حال از قابلیت‌های کاربردی بسیار بیشتری نسبت به دوربین‌های آنالوگ برخوردارند. تصاویر ضبط‌شده توسط دوربین‌های آی پی بسیار واضح‌تر است و امکاناتی از جمله بزرگنمایی دارند.

راهنمای خرید دوربین نظارتی

نکات طلایی برای خرید دوربین نظارتی مناسب

برای اینکه یک دوربین نظارتی مناسب و کاربردی تهیه کنید، باید با راهنمای خرید دوربین نظارتی آشنا شوید. در ادامه نکات مهمی را در مورد دوربین‌های مداربسته یا نظارتی مطرح خواهیم کرد. با استفاده از این نکات، می‌توانید انتخاب مناسبی داشته باشید.

1. قیمت و هزینه نصب

قیمت در همه زمینه‌ها اهمیت و جایگاه خاص خود را دارد. البته این نکته را به یاد داشته باشید که صرفا بالا بودن قیمت به معنی بالا بودن کیفیت نیست. شما باید متناسب با نیاز خود اقدام به انتخاب و خرید دوربین نظارتی کنید. البته در نظر داشته باشید که دوربین مدنظر شما، باید گارانتی معتبری هم داشته باشد. معمولا دوربین‌های نظاتری گارانتی‌دار، قیمت نسبتا بیشتری دارند.

2. فناوری‌های دوربین نظارتی

امروزه فناوری‌ها و تکنولوژی‌های زیادی در انواع دوربین‌های نظارتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بهتر است طبق راهنمای خرید دوربین نظارتی به فناوری IP یا HD توجه داشته باشید. همچنین دوربین‌های تحت شبکه انتخاب بسیار مناسب‌تری هستند.

3. قابلیت‌های دوربین نظارتی

انواع دوربین‌های نظارتی یا مداربسته برای اهداف مختلفی استفاده می شوند. هر کدام از انواع دوربین‌های نظارتی ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاص خود را دارند. همین موضوع باعث شده که طیف گسترده‌ای از گزینه‌های مختلف را برای انتخاب داشته باشید. به طور کلی دوربین‌های نظارتی دارای ویژگی‌هایی مثل سنسور حرکت و دید، کیفیت تصویر، دید در شب، کنترل از راه دور و … هستند. شما قبل از انتخاب دوربین نظارتی مدنظر خود، باید این ویژگی‌ها را در نظر بگیرید.

4. نوع دوربین

یکی دیگر از مواردی که در راهنمای خرید دوربین نظارتی باید به آن توجه داشته باشید، نوع دوربینی است که انتخاب می‌کنید. انتخاب نوع دوربین هم به هدف شما بستگی دارد. برای مثال در صورتی که دوربین مداربسته در محیط بیرونی یا داخلی نصب شود، باید از نوع دوربین‌های متناسب استفاده کنید. نکات مهمی در مورد نوع دوربین و نصب آن وجود دارد که برخی از مهم‌ترین آنها قابلیت دید در شب، ابعاد دوربین و … هستند. همچنین نوع فعالیت و محیطی که دوربین در آن قرار می‌گیرد هم در انتخاب نوع آن اهمیت زیادی دارد.

5. دستگاه رکوردر یا ضبط‌کننده دوربین

همانطور که در ابتدای مطلب هم به آن اشاره کردیم، دوربین‌های مداربسته یا نظارتی دارای دستگاه ضبط‌کننده هستند. دوربین‌های مداربسته تصاویر را با استفاده از دستگاه‌های NVR یا DVR ضبط و ذخیره می‌کنند. البته بدون این دستگاه هم می‌توان دوربین را نصب و استفاده کرد، اما خبری از ذخیره تصاویر و خیلی قابلیت‌های دیگر هم نخواهد بود. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که در انتخاب دستگاه ضبط‌کننده باید در نظر داشته باشید، شامل جستجوی هوشمند، ظرفیت هارد دیسک، تعداد ورودی‌های دوربین، فناوری‌های پشتیبانی‌شده و … هستند.

6. پشتیبانی مناسب

همه سیستم‌های دوربین نظارتی به پشتیبانی نیاز دارند که طبق راهنمای خرید دوربین نظارتی باید به آن توجه داشته باشید. در صورتی که پشتیبانی مناسبی از دوربین وجود نداشته باشد، دوربین خیلی زود دچار فرسودگی و خرابی می‌شود. به همین دلیل در انتخاب دوربین نظارتی، باید به این نکته توجه داشته باشید که از پشتیبانی مناسبی برخوردار باشد.

7. روش نصب و راه‌اندازی

از مهم‌ترین نکاتی که در راهنمای خرید دوربین نظارتی باید در نظر داشته باشید، نحوه نصب و راه‌اندازی دوربین است. این موضوع هم تا حد زیادی به نوع دوربین نظارتی دارد. همچنین داخلی یا بیرونی بودن مکان دوربین و به صورت کلی شرایط و محیط نصب هم تاثیر زیادی در انتخاب روش آن دارد. بهتر است از افراد متخصص و باتجربه در این زمینه کمک بگیرید.

معرفی 3 مورد از بهترین دوربین‌های نظارتی شیائومی

بعد از تشریح راهنمای خرید دوربین نظارتی، نوبت به معرفی چند مورد از بهترین‌های بازار می‌رسد. شیائومی یکی از بهترین برندهای تولیدکننده انواع دوربین مداربسته و نظارتی است. در ادامه 3 مورد از بهترین محصولات این برند را بررسی می‌کنیم.

1. دوربین نظارتی شیائومی مدل CMSXJ16A PTZ 1080P

با استفاده از این دوربین، امکان کنترل از راه دور برای شما فراهم می‌شود. این محصول وزنی معادل 300 گرم دارد و ابعاد آن جمع‌وجور و کوچک است. دستگاه فوق دارای قابلیت ضبط فیلم، مکالمه صوتر دوطرفه و … است. از دیگر قابلیت‌های این دوربین نظارتی، می‌توان به داشتن حافظه داخلی 64 گیگابایتی و دید در شب اشاره کرد.

2. دوربین نظارتی شیائومی مدل  YI Dome Camera 1080p YHS.2016

این دوربین شیائومی از قابلیت لنز پیشرفته با زاویه دید عالی بهره می‌برد. این لنز توانایی پوشش کامل 360 درجه‌ای دارد و در آن از فناوری مادون قرمز و قابلیت دید در شب هم استفاده شده است. جالب است بدانید که این دوربین قابلیت تشخیص صدای کودک را هم دارد. این محصول قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه را داشته و رزولوشن تصویر آن 1080 بدون افت کیفیت است.

3. دوربین نظارتی شیائومی مدل Xiaomi Mi Camera 2K MJSXJ03HL

بدنه این دوربین مداربسته از مواد بسیار مقاومی ساخته شده است. به همین دلیل در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی دارد. از این دوربین می‌توانید در محیط داخل و بیرون استفاده کنید. دارای زاویه دید 125 درجه و رزولوشن تصویر 2304 در 1296 پیکسل بوده و طراحی دوربین آن هم بسیار کاربردی و اصولی است.

کلام پایانی

راهنمای خرید دوربین نظارتی به انتخاب گزینه مناسب توسط شما کمک زیادی می‌کند. در این مطلب 7 مورد از مهم‌ترین فاکتورهایی که در انتخاب دوربین نظارتی باید مدنظر داشته باشید را معرفی کردیم. با در نظر داشتن این 7 مورد، می‌توانید گزینه‌ای متناسب با نیاز خود انتخاب کنید.